tisdag 18 mars 2014

Garmins vivofit !

vívofit™
Nya Garmin Vivofit



Idag kom Garmins nya hälsomätare.
Iden är samma som för Polars Loop men Garmin vivofit har även så att den kollar upp din sömn ,hur bra du sover.
Detta är en mätare som vi tror starkt på .
Det blev nästa inbördeskrig i vår familj om vem som skulle få testa den först.
Sambon ville ha den så att hon kunde ta lite paus från sitt skrivbordsjobb på dagen,vivofit meddelar om du sitter i still i mera än 1 timme.
Dottern ville ha den i skolan och se om hon rörde sig tillräckligt på rasterna och efter skolan.
Jag vill kolla hur många steg man tar på dagen puls hur sömnen är (tror att den kommer att visa att man nästan är död på natten ;).

Mera info om hur det går med Garmin vivofit kommer.

Här nere är lite info om vivofit ,texten är från Garmins hemsida:

Träningsarmbandet som följer DITT tempo

  • Lär sig din aktivitetsnivå och sätter ett personligt mål för varje dag
  • Visar steg, kalorier, avstånd och registrerar hur god din sömn är
  • Kompatibel med pulsmätare¹ för träningsaktiviteter
  • Armbandet är vattentätt² och batteriet varar minst ett år.
  • Spara, planera och dela dina framsteg på Garmin Connect™
Oavsett hur otränad eller vältränad du är vet du nog redan att din aktivitetsnivå idag kan förbättra ditt allmänna välmående i dag, i morgon och långt fram i tiden. Och även om det verkar lätt att resa sig ur soffan och röra på sig oftare kan det vara svårt att göra det till en vana. vívofit hjälper dig förvandla goda avsikter till goda vanor för resten av livet. Det är det enda träningsarmbandet som varje dag ger dig ett personligt mål för dagen, följer dina framsteg och påminner dig om när det är dags att röra på sig.

Personliga mål för varje dag

vívofit lär sig din aktuella aktivitetsnivå och skapar utifrån den ett rimligt mål för dagen. När du gör framsteg justerar vívofit målet för nästa dag och lotsar dig successivt framåt mot en hälsosammare livsstil. På Garmin Connect™, vår kostnadsfria träningsgemenskap, kan du få virtuella utmärkelser, se dina framsteg och dela med andra om du vill.

Anger tid och när det är "dags att röra på sig"

Forskning visar att längre perioder av inaktivitet, såsom stillasittande vid ett skrivbord, minskar kroppens produktion av fettförbrännande enzymer. Du kan motverka den effekten genom att ta regelbundna, korta promenader under dagen. Och om du inte har koll på klockan och glömmer röra på dig, så har vívofit full koll. En röd rörelsestapel visas på skärmen efter en timmes inaktivitet och utökas när du har suttit stilla för länge. Endast några minuters promenad krävs för att återställa rörelsestapeln.

Fortsätt röra på dig

När du är redo att ta nästa steg mot bättre hälsa har vívofit ytterligare funktioner som hjälper dig att hålla motivationen uppe. Använd en pulsmätare¹ tillsammans med vívofit för att registrera pulsdata och få mer exakt information om kaloriförbränning för olika träningsaktiviteter, som en löprunda eller ett pass på gymmet. I Garmin Connect kan du även gå med i online-utmaningar med andra vívofit-användare eller starta en egen tävling tillsammans med dina vänner för att få virtuella utmärkelser och ett tillfälle att berätta om dina framsteg.

Alltid på

vívofit följer dina framsteg dygnet runt och kan vara på i mer än ett år utan att batteriet behöver bytas. Ställ in viloläget när du går och lägger dig så registrerar vívofit din vilopaus. På Garmin Connect kan du se hur många timmar du har sovit totalt, samt se när du har sovit oroligt och rört dig i sömnen och när du har fått en mer återhämtande, lugn sömn. vívofit-bandet är vattentätt², så du kan utan problem duscha med det och det gör heller inget om du hamnar i en regnskur.

Onlinetjänster


Med en knapptryckning kan du synkronisera vívofit trådlöst med Garmin Connect för att få en helhetsbild av dina framsteg, gå med i online-utmaningar och erhålla motiverande virtuella utmärkelser. Du når vår kostnadsfria onlinegemenskap från en dator eller på en kompatibel mobil enhet³ med appen Garmin Connect™ Mobile.

Inga kommentarer: