måndag 17 maj 2010

Träna med MBT-skorDom nya MBT-skorna tar steget in i träningensvärld!

Att använda MBT-skor innan och efter träning och tävling hjälper dig inte bara att bli en bättre idrottare - du mår bättre också. Detta eftersom MBT både förebygger och lindrar skador samtidigt som återhämtningen blir snabbare.

Oavsett vad du sysslar med - cykling, fotboll, löpning eller skidåkning - kan MBT göra underverk för dina idrottsliga prestationer.

Skadeförebyggande:
Alla vet att det bästa sättet att slippa lång rehabilitering är att försöka undvika skador så långt som möjligt. Genom att träna upp de små, lednära musklerna förbättras kroppens förmåga att stabilisera sig själv. Resultatet blir förbättrad hållning, minskad belastning på leder och diskar och ökad motståndskraft mot skador.Core-träning
En vältränad balans- och hållningsmuskulatur är A och O inom alla idrotter. Som länken mellan överkroppen och benen spelar bålen en avgörande roll i att stabilisera kroppen. Sedvanlig träning som stärker ”core-musklerna” utförs traditionellt med redskap som balansplatta eller boll. Detta blir dock lätt lite drygt i längden och träning måste ske regelbundet för att se resultat.
Med sin unikt instabila sulkonstruktion erbjuder MBT en ideal lösning för stabilitetsträning i vardagen utan att man tänker på det. Bara genom att stå eller gå i MBT stärks kroppen inifrån och ut och uthålligheten i den djupa, stabiliserande muskulaturen förbättras. Samtidigt förbättras balans, koordination och förbränningen ökar.


Återhämtning
Intensiv träning sätter sina spår. Även om man lyckas undvika skador så utsätts ändå kroppen för enorma påfrestningar som känns dagarna efteråt. En mycket viktigt faktor för framgångsrik träning, oavsett idrott, är därför att kroppen snabbt kan återhämta sig efter tuffa träningspass.

Det lätt instabila underlag som skapas av MBT gör att kroppen får jobba för att hitta jämvikt och balans. De djupa, stabiliserande musklerna sätts då omedelbart i arbete och kroppen stärks inifrån och ut. Denna lågintensiva "träningseffekt" sätter fart på cirkulationen och ämnesomsättningen. Resultatet blir att muskerna syresätts mer och får näring samtidigt som slaggprodukter forslas bort snabbare. Enkelt uttryckt kan man säga att musklerna snabbare får vad de behöver och blir av med det som inte behövs. Detta ger en effektiv återhämtning. Och ju snabbare du kan återhämta dig och återgå till träningen, desto bättre blir resultaten.
(mycke av texten kommer från MBT`s hemsida)

Inga kommentarer: